Alle VTE verdelers zijn vanaf nu ook leverbaar met Dynamische thermostatische ventielen

 

Alle modellen VTE verdelers zijn nu ook leverbaar met dynamische thermostatische ventielen. Zoals inmiddels iedere installateur wel weet is er veel winst te halen met een goed ingeregelde installatie. Dynamisch i.p.v. statisch ingeregeld brengt meer balans in de installatie en kan significante energiebesparing opleveren.

Het principe is eenvoudig, je verwarmt nooit meer liters dan strikt noodzakelijk volgens de transmissieverliesberekening. De door VTE ingebouwde dynamische ventielen reguleren continue het vooringestelde debiet over de betreffende groep. Indien er dus drukverschillen ontstaan in de installatie door het bijvoorbeeld open of dichtlopen van ventielen door een zoneregeling, dan blijft het ingestelde debiet gewaarborgd.

Vanaf 2020 is het verplicht om in te regelen, helaas gebeurt dat nog te weinig maar de betere installateur snapt de toegevoegde waarde hiervan en weet dat ook uit te leggen/verkopen aan de consument. Om een langdurige goede werking van de fijnmechanische dynamische ventielen te waarborgen adviseren we om een goede vuilafscheider te plaatsen in de installatie.

Meer weten over de warmtewisselaarsets of één van onze verdelers? Neem contact op met onze salesafdeling (sales@vte-smartersolutions.com) of T +31(0)318 – 66 80 8

Gerelateerd:

Nieuws
Eén buis voor alle toepassingen
Nieuws
VTE onderscheidt zich door eigen servicedienst!
VTE Smartersolutions