Nieuwe rvs verdeler completeert gamma VTE Smartersolutions

Een compleet pakket voor de HVAC-markt met verdelers, buis, fittingen, appendages, zoneregelingen en isolatiemateriaal, geleverd door VTE Smartersolutions, voor vloerverwarming, leidingsystemen en koelingsystemen. Een betrouwbare partner, voor groothandel en OEM afnemers altijd op zoek naar verbeteringen en aanvullingen om haar klanten nog beter te kunnen bedienen. Met daarbij een eigen ontworpen en ontwikkelde lijn verdelers waar onlangs de laatste loot het gamma completeerde: een rvs verdeler voor vloerverwarming. Van 2 tot 12 groeps, met een 1 duims aansluiting, een volle doorlaat en standaard inregelbare thermostatische ventielen.

Marcel Jansen, Sales & Engineering: “Na de eerder dit jaar geïntroduceerde en uiteraard ook zelf ontwikkelde composietverdeler is dit de verdeler die het plaatje compleet maakt. Uniek? Nee, maar wel een waardevolle en nuttige toevoeging gelet op de vragen die wij vanuit de markt krijgen.”

Dynamisch

Overigens zijn de gebruikte componenten uitwisselbaar en dus voor vrijwel het gehele assortiment toepasbaar en dat is wel zo handig. “De verdeler wordt standaard statisch ingeregeld: alle groepen open als vaste instelling. Optioneel is de verdeler te verkrijgen met dynamisch inregelbare ventielen. Dynamisch inregelbaar wil zeggen dat je ingestelde waarden vast houdt. Wij merken dat met name de vraag naar dat soort verdelers met die ventielen blijft toenemen. De vraag naar goed uitgebalanceerde installaties dus waarbij het onnodig rondpompen van vele liters water tot het verleden behoort. Slimmer, efficiënter, beter voor het milieu en energiebesparend.”

Vooruitkijken

In een markt die je, zeker in deze tijd, op zijn minst grillig mag noemen, is het lastig om goed naar de toekomst te kijken. Maar het moet natuurlijk wel, vooral in een tijd waar de energietransitie overal voel- en merkbaar is. Het moet en kan anders en ook VTE Smartersolutions probeert daar haar steentje aan bij te dragen. Op diverse manieren.

“De vraag naar goed uitgebalanceerde installaties, waarbij het onnodig rondpompen van vele liters water tot het verleden behoort, neemt toe.”

Een voorbeeld: op dit moment wordt onderzocht of de productie van verdelers dichterbij huis gerealiseerd kan worden om daarmee de footprint van het bedrijf en de producten naar beneden te brengen. In dit geval doordat er minder vervoersbewegingen nodig zijn. Marcel Jansen: “In essentie gaat het natuurlijk om meer zekerheid in je supply chain. We zijn er druk mee bezig en ik verwacht dat we over niet al te lange tijd daar stappen in kunnen zetten. We hebben het dan over van ‘overzees’ naar ‘europees’. Hoe en wat? Binnenkort meer!”

Toegevoegde waarde

Een ander proces waar VTE Smartersolutions middenin zit is de voorbereiding op de ISO 9001 certificering. ISO 9001 biedt de gebruiker een instrument bij het ontwikkelen en verbeteren van de doeltreffendheid van het kwaliteitsmanagementsysteem. Over het belang daarvan zegt Marcel Jansen: “Los van de vraag van buitenaf naar deze certificering vinden ook wij het belangrijk om onze bedrijfsprocessen beter in beeld te brengen en vast te leggen. Wie doet wat en waarom? Waar komen je spullen vandaan en waar gaan ze heen?

“Op dit moment wordt onderzocht of de productie van verdelers dichterbij huis gerealiseerd kan worden, om daarmee de footprint van het bedrijf en de producten naar beneden te brengen.”

En veel meer van dat soort vragen. Eenmaal vastgelegd, geeft dat ook meer rust in de organisatie en zijn alle lijnen helder. Voor ons maar natuurlijk ook voor onze klanten is het certificaat duidelijk van toegevoegde waarde. De audit voor de certificering vindt naar alle waarschijnlijk plaats in het eerste kwartaal van 2023.” De verbouwing van het pand aan de Hoefweg in Ede is in volle gang. Van belang voor het zo efficiënt uitvoeren van alle werkzaamheden, maar ook om straks de mogelijkheid te hebben om trainingen te verzorgen. “Je ziet nogal wat zij-instromers de markt op komen en daar ontbreekt het nog wel eens aan kennis. Samen met professionele partners gaan wij hiermee aan de slag om dat kennisniveau naar een hoger plan te tillen.”

Tekst: Bob de Jong

Gerelateerd:

Nieuws
VTE onderscheidt zich door eigen servicedienst!
Nieuws
VTE assortiment nu beschikbaar in 2BA!
VTE Smartersolutions